Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ALS HET MAAR VAN HOUT IS EN BEWEEGT…

Rotterdammer Dick Carlier (82) is een veelzijdig mens. Hij gaf in zijn werkzame leven leiding aan kantoorboekhandel Carlier op de Meent en als pensionado maakt hij in en buiten zijn stad (en plein air) verdienstelijke aquarellen op straat.

Die worden door zijn dochter weer gebundeld met verhaaltjes erbij. Als verzamelaar is Dick steevast op zoek naar klein, houten en bewegend speelgoed. Dat zijn allerlei voorwerpen die je door te draaien, te duwen of te trekken in beweging kunt zetten. Eentje deelt zelfs een zoentje uit als je aan het koordje trekt. “Ze staan hij ons in de gang.

Ik heb er een stuk of 150. Of ze waarde hebben, weet ik niet. Ik ken namelijk niemand die deze voorwerpen ook verzamelt. Dat zou ik best willen weten.” Het speelgoed werd en wordt vooral als huisarbeid gemaakt. In ons land is het niet zo bekend. “Ik koop nog weleens iets bij boerderijen in de Elzas en in het voormalige Oostblok.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren