Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een garage vol met Philips

Jacques Ronckers (69) uit Baexem heeft een fantastische verzameling oude voorwerpen van het roemruchte merk Philips. “Het begon met twee oude scheerapparaten die ik ruim twintig jaar geleden op een rommelmarkt kocht.

Nu heb ik meer dan duizend voorwerpen, zoals buizenradio’s, transistors en oude fietskoplampen: eigenlijk alles wat Philips ooit geproduceerd heeft, behalve televisies. Het accent van mijn verzameling ligt wel op de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Dan praat je ook over broodroosters, kerstverlichting, mixers, strijkijzers en koffiemolens. Maar ik heb ook pak ‘m beet 250 scheerapparaten.” Ronckers is een stille verzamelaar. “Ik heb niet echt contact met andere verzamelaars. Het moet ook een hobby blijven, dus ik ga geen kapitalen betalen voor een voorwerp. Mijn duurste Philips kostte me indertijd 300 euro. Het is de zogeheten Lentebode-radio uit het begin van de jaren dertig.” Deze radio kreeg zo’n vreemde bijnaam omdat het front doet denken aan de verse blaadjes die de lente aankondigen.

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren