Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Staffordshire-terriër van Theo ‘Ze zou anders afgemaakt worden’

“Vijf jaar geleden kwam mijn zoon thuis en ging met z’n jas aan op de bank zitten. Ineens verscheen er een schattig klein hondenkopje dat duidelijk zo blij was om ons te zien dat we allemaal schaterden van het lachen”, vertelt Theo Smit (68) uit Monnickendam. “Bij een hondenfokker zag mijn zoon in een nest van veertien pups de allerkleinste en magerste achteraf zitten wachten tot zij aan de beurt was om te eten. Dit hondje zou worden afgemaakt omdat ze onverkoopbaar was. Omdat ze een stoere hond zou worden, noemden we haar Harley en al snel bleek ze een volwaardige Amerikaanse staffordshireterriër te zijn; eigenwijs en heel slim. We laten haar altijd aan de lijn uit. Ongemanierde kleine hondjes willen haar nog weleens met ontblote tanden aanvallen. Harley gaat dan rechtop staan en gromt terug. De eigenaars van die kleine hondjes vinden dat agressief, maar het is juist andersom. Onze Harley kijkt trouwens graag televisie en ‘Dokter Pol’ over een dierenarts is favoriet, maar een voetbalwedstrijd vindt ze ook heel leuk. Harley heeft veel plezier en humor binnen onze familie gebracht, ik kan me echt niet meer voorstellen hoe het zonder haar zou zijn.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren