Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Passiespelen Tegelen gaan ‘gewoon’ door

Op het moment dat deze editie naar de drukker ging, waren de nieuwste versoepelingen van de coronamaatregelen nog niet precies bekend. Waarschijnlijk gaan de culturele instellingen op 5 juni open. Dan is bezoek aan bioscopen, theaters en musea weer – onder voorwaarden – mogelijk.

Na door corona twee keer te zijn uitgesteld worden de befaamde passiespelen in het openluchttheater van het Limburgse Tegelen dit jaar weer opgepakt. Met een ‘compactere’ voorstelling, maar niet minder indrukwekkend, belooft regisseur Cees Rullens. “Het verhaal over de laatste dagen en het lijden van Christus, met de thema’s hoop, liefde en vertrouwen, sluit heel goed aan bij de bizarre actualiteit van vandaag”, zegt hij. Het immense podium biedt ruimte genoeg om toch meer dan honderd spelers tegelijkertijd te laten optreden. Meer dan vierhonderd professionele en amateuracteurs, figuranten, muzikanten, decorbouwers en kostuummakers werken mee aan de voorstelling. Vooral mensen uit de eigen regio.

passiespelen.nl
28 juni t/m 5 sept.
085-8770041

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren