Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Nooit uitgelezen

Joke Poldervaart-van Staalduinen (83) uit Best heeft een heel bijzondere verzameling. Niet waardevol, maar waarschijnlijk wel uniek. Zij vertelt: “Mijn moeder had een geborduurd schilderijtje gemaakt met een lezend meisje.

Na haar dood nam ik het mee en hing het als aandenken op in de kamer. Dat is een jaar of twintig geleden. We gingen toen met vakantie naar Spanje en daar zag ik ook een lezend figuurtje. Toen had ik er twee en nu heb ik 300 lezende figuurtjes. Ik denk ik dat ik de beeldjes ben gaan verzamelen omdat ik zo veel lees.” Familie, vrienden en kennissen sparen mee, want het is niet zo gemakkelijk om de figuurtjes tegen te komen. “Dat komt er iemand langs die zo’n figuurtje op een rommelmarkt zag staan. En één van mijn kleindochters liep stage in Malawi en zag een man poppetjes maken. Op haar verzoek maakte hij van klei een lezend figuurtje voor mij.” Veel geld kost haar hobby niet. “Vorig jaar kocht ik in een museum voor dertig euro twee lezende meisjes op een schoolbank. Dat is mijn duurste aankoop.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren