Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Neushoorns en mammoeten

Gedurende de ijstijd was de Noordzee een koude steppe, waar neushoorns, wolharige mammoeten, rendieren en Neanderthalers leefden. Het gebied strekte zich uit tussen Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Tegenwoordig wordt het Doggerland genoemd.

Vissers, badgasten en baggeraars vinden nog dagelijks voorwerpen uit die tijd: vuurstenen werktuigen, pijlpunten, bijlen en ook resten van mensen en dieren. Wetenschappers hebben daarmee het verdwenen landschap van toen kunnen reconstrueren. Een miljoen jaar bewoningsgeschiedenis. Met hun actuele kennis is een tijdelijke tentoonstelling ingericht in het Museum van Oudheden te Leiden. Er worden ook lezingen en strandexcursies over dit onderwerp georganiseerd. Uitgever Sidestone Press maakte een prachtig geïllustreerd boek naar aanleiding van de tentoonstelling, met daarin veel over het onderzoek, maar ook hoe je zelf als strandwandelaar langs de vloedlijn bijzondere vondsten kan doen en herkennen. Verzamelaars komen daarover aan het woord.

t/m 31 okt.
rmo.nl
071-5163163

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren