Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Jos is Oranje

Nu ons land meedoet aan het Europees Kampioenschap mag de verzameling van Jos Lenssen (63) uit Mierlo niet ontbreken. Hij somt moeiteloos op: “650 originele wedstrijdshirts, 228 voetbalschoenen en nog veel meer.”

Lenssen is een buitengewoon prettig mens die het zelfs voor elkaar kreeg dat zijn verzameling sinds 2 april 2019 permanent wordt tentoongesteld in hotel Hup in zijn woonplaats. Entree gratis. “Geopend door Louis van Gaal. Ik heb zijn complete Tiroler-outfit die hij als trainer droeg toen Bayern München in 2010 kampioen werd.” De collectie is eindeloos en wordt nog elke week aangevuld. Voetbalschoenen van Ruud van Nistelrooy, Ruud Gullit, Marco van Basten, maar ook een shirt dat hij zelf van Maradona kreeg toen deze als trainer van Fujairah FC in Brabant oefende. “Experts zeggen dat mijn collectie heel veel geld waard is, maar ik verkoop helemaal niets. Ik heb ook bijna alles voor niks gekregen.” Of we Europees kampioen worden? “Dankzij de drie thuiswedstrijden in eigen land komen we de voorronde wel door, maar daarna wordt het lastig.” Nog een wens? “Ik heb Johan Cruijff al in 2005 ontmoet, maar ik heb nog niets van deze grootheid.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren