Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een leven vol groente

Een groot deel van het leven van Ben Klein (79) staat in het teken van groente en fruit. “Al op mijn achtste deed ik sinaasappelen in een kistje. Mijn vader had toen een groentezaak in Aalsmeer.

Later ging ik venten in een omgebouwde Ford Transit. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Dat was geen leven. Toen kreeg ik een baan op de groenteafdeling van een supermarkt en een regelmatiger leven.” Na zijn pensioen begon Ben met de bouw van miniatuur groentewagens, inclusief de kistjes. “Ik heb er intussen negen gebouwd, de laatste is een bakfiets. Eerder maakte ik een paard en wagen uit 1952, een DKW, een Ford uit 1937, een Matador en een handkar uit 1923.” Ben heeft er geen studie voor gevolgd. “Het is wel heel secuur werk en meestal maak ik de voorwerpen deels uit mijn hoofd. Met simpele stukjes hout en een beetje verf. Ik heb helemaal geen werkplaats met moderne apparatuur, maar slechts een doodgewone cirkelzaag en een boor.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren