Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Martiens levenswerk

Martien stierf in december 2019 na een lange strijd tegen dementie. Tijdens zijn werkbare leven als buschauffeur in de kop van Noord-Holland verzamelde hij schoenlepels.

Dat deed hij met zo veel fanatisme, dat zijn vrouw Martha Tuithof-Koeten er nog steeds meer dan 7.000 heeft. “Mijn overleden man kwam zelfs in het ‘Guinness Books of Records’ met zijn verzameling. Daarom vind ik het zo fijn dat zijn collectie nu een plaatsje krijgt in MAX Magazine. Ook al omdat ik de schoenlepels niet wegdoe. Sterker, hier in huis in Schagerbrug is het eigenlijk in de garage een museum.” De schoenlepels komen uit de hele wereld, in alle soorten en maten en van verschillende materialen gemaakt. Zelfs heel dure van zilver. Wat gaat er met zo’n imposante collectie gebeuren als Martha ooit gaat hemelen? “Ze gaan naar mijn kleinzoon Detmar. Hij is pas acht jaar en heeft het syndroom van Down. Maar zijn vader, mijn zoon, woont in Drenthe en wil mettertijd een theetuin beginnen en daar kan de collectie een plaats krijgen.” Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, stuur dan een e-mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren