Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Jack Russell van Frank: ‘Hij neemt gerust in zijn eentje de bus!’

“We hadden hem eigenlijk Brutus genoemd, maar daar luisterde hij niet naar. Toen hebben we zijn naam maar omgedoopt tot Russell, naar zijn ras. Dat werkte beter”, vertelt Frank Nijssen (60) uit Haarlem over zijn hondje (16). “Eigenwijs is hij altijd geweest.

Zo is hij al een paar keer bij de buurman in de auto gesprongen en gezellig op de achterbank gaan zitten. Zette de buurman ‘m na een kort ritje weer bij ons af. Hij springt ook gerust bij de halte in de bus. Mijn vrouw Kristel zag een keer hoe hij dat deed. De chauffeur had het niet gezien, sloot de deuren en ging rijden. Mijn vrouw in hoog tempo op de fiets erachteraan. Bij de volgende halte hield ze de bus aan. Na haar verhaal keek de chauffeur verbouwereerd om en zag onze eigenwijze Russell zitten. Die had op een stoel meegereden. In de eerste jaren liet hij zichzelf uit. Dan deden we ’s ochtends de deur open, deed hij zijn behoefte, snuffelde wat rond en kwam hij een halfuurtje later weer vrolijk thuis voor zijn hapje. De afgelopen jaren is zijn gehoor en zicht wat minder geworden en laten we hem keurig aan het lijntje uit. Je merkt wel dat hij meer rust nodig heeft. Hij is toch al een oude baas. Maar wel een hele lieve!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren