Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Eitjes die je niet moet breken

Na de revolutie in 1989 in Roemenië gingen Tilly Sandee en haar eerste man naar Roemenië om bij voedseltransporten te helpen. “De mensen wilden ons graag bedanken en op een gegeven moment kwam er iemand met een zogeheten pysanky-ei aan”, vertelt Tilly. “Dat is een ei, beschilderd in de kloosters door nonnen met een waxtechniek, zeg maar batikken maar dan op een ei.”

Tilly en haar man raakten gefascineerd door de eieren die leeg worden geblazen, met een injectienaald worden schoongemaakt en daarna beschilderd. “We begonnen met verzamelen. Vaak is het huisvlijt. Het mooiste zijn de gegraveerde eieren die veel duurder zijn. Ik ben ook aan deze techniek begonnen, maar er breekt nog weleens zo’n leeg eitje. Ook ben ik pysanky gaan schilderen en dat is ook een uitdaging, want ik ken niemand in Nederland die dit ook doet.” In haar woning in Heerhugowaard heeft ze 125 verschillende eieren, de meeste van kip, maar ook van gans en kwartel.

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren