Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De lammetjes van Kees

“Vroeger wist men veel beter hoe goed wol voor de mens is. Tegenwoordig komt er zo veel spul uit China. Maar dat is allemaal kunststof, terwijl we hier op Texel de mooiste schapenwol ter wereld produceren.

‘Zo lief, er zit geen kwaad in’

En het is natuurlijk nog lekker warm ook!”, zegt Kees Hin (69) uit De Waal. “Wollen sokken, wollen truien, een wollen dekbed, noem maar op. Wol kan overal voor gebruikt worden. Het is puur natuur en veroorzaakt geen huidirritatie, zoals sommige kunststoffen wel doen.” Kees is zijn hele leven al schapenboer. Hij heeft met zijn familiebedrijf ongeveer duizend schapen. “Ze zeggen weleens ‘zo mak als een lammetje’ en dat klopt ook echt als een bus. Die dieren zijn echt ontzettend lief, er zit geen kwaad in. Dat maakt het werk nog steeds heel leuk om te doen. Al maak je als boer lange dagen, hoor. Ik sta ’s ochtends vroeg om halfzes naast mijn bed en werk door tot negen uur ‘s avonds. Met dieren is er altijd wat te doen! Maar ik doe het graag, ook na al die jaren nog. En in deze tijd van het jaar is het extra mooi, omdat er dan altijd weer jonge lammetjes zijn. Ze zijn het symbool van het nieuwe leven.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren