Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Volg het spoor van De Ploeg

Veel theaters, musea en evenementen doen mee aan proeven met beperkte toegang van bezoekers. Wie daar gebruik van wil maken, moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie op de website testenvoortoegang.nl Kijk voor deelnemers op museum.nl, nationalemonumentenorganisatie.nl of voor theaters op vscd.nl

Het gaat niet om een landbouwwerktuig, maar ik vraag aandacht voor De Ploeg met twee hoofdletters; de naam van een vernieuwende kunststroming in de provincie Groningen uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Avantgardistische schilders. Actief in stad en ommelanden. Vooral buiten. Langs de plekken waardoor de kunstenaars zich lieten inspireren worden nu twaalf e-bike fietsroutes uitgestippeld. Er zijn inmiddels zes tochten klaar. Voor onderweg is er een toelichtend boekje en ook met behulp van een app kunnen de trajecten worden afgelegd. In het landschap zijn op ‘hotspots’ reproducties te zien van schilderijen die waarschijnlijk op die plek zijn gemaakt. Wie er een korte actieve vakantie van maakt, boekt één van de meerdaagse arrangementen via de speciale website of doet mee aan een workshop. En vergeet – als het weer mag – vooral niet de Ploeg-collectie te bekijken, die in het Groninger Museum als onderdeel van de vaste tentoonstelling is te zien.
inhetspoorvandeploeg.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren