Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van LÉON : Natuurshow

Wegens de coronamaatregelen zijn de meeste publieksevenementen de komende tijd niet mogelijk. De deuren van musea, bioscopen en theaters zijn nog steeds dicht. Maar wandelen blijft mogelijk en vanuit huis uw blik verruimen ook!

 

Het is een spectaculair schouwspel en een kakofonie van geluid; de welluidende roep van de grutto, het ‘gepiet’ van achter elkaar aan drentelende scholeksters, baltsende kemphanen, duikvluchten van kieviten en het gekwetter waarmee de tureluur zijn naam eer aandoet.

Ik sla geen voorjaar over om in het open veld zo de ontluikende lente mee te beleven. Rond de polders in het buitengebied van Uitgeest heeft Landschap Noord-Holland zelfs een speciale voorjaarsfi etstocht uitgestippeld over eeuwenoude landweggetjes die uitzicht bieden op de weilanden waar onze broedweidevogels zich nu zo luidruchtig uitsloven om de soort in stand te houden.

Startpunt is bij Fort K’IJK, waar de omgeving tijdelijk in een voedselrijk plasdrasgebied werd veranderd om zo veel mogelijk gevederde vrienden te lokken. Een routebeschrijving en kaartje (met knooppunten) staat op de website van de natuurbeheerder. landschapnoordholland.nl/weidevogels

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren