Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Slimme’ autosleutels

Het blijft oppassen geblazen voor rondtrekkende autobendes uit Oost-Europa. Die loeren op auto’s met keyless entry. Dat is een ‘slim’ systeem dat de auto opent zodra de sleutel dichtbij de auto is.

Maar zo slim is dat systeem niet. Autobendes beschikken over een signaalversterker. Ze houden die midden in de nacht in een tasje bij uw voordeur, stralen het signaal door naar een handlanger bij de auto en openen zo de portieren. Vervolgens wordt alle apparatuur uit de auto gestolen. Omdat deze auto’s makkelijk te kraken zijn, gelden sinds 2021 strengere beveiligingsmaatregelen voor de eigenaren van dure auto’s. Zij moeten hun auto beveiligen met een extra alarmsysteem. Anders wordt er niet uitgekeerd bij schade of diefstal. Bewaar daarom uw keyless autosleutel nooit onbeschermd in uw jaszak. Voor deze autosleutels bestaan hoesjes die het signaal blokkeren. Ook zijn er kluisjes te koop waarin u uw autosleutel kunt bewaren. Goedkoper is een metalen trommeltje.

Heeft u een klacht, een tip of wilt u reageren?
Stuur een mail naar meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren