Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Struikelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat heb ik onlangs aan den lijve ondervonden. Ik ging op zaterdag met mijn man en jongste dochter een wandeling maken door de duinen en nog voordat we bij de route waren aangekomen, lag ik plat om mijn gezicht.

Het was een harde klap, die nog even nadreunde in mijn lijf. Ik bleef liggen, voelde aan mijn hand, mijn pols, want daarmee had ik de val opgevangen. Ik hoorde mijn dochter gillen: “Mam, wat doe je nou!” Mijn man hielp me overeind. “Waarom val je nou?”, vroeg hij en toen zagen we de oorzaak. Een gat in het voetpad. Ik was er middenin gaan staan en vervolgens gevallen. Het is gelukkig goed afgelopen, een blauwe plek en een zere hand, maar geen grote lichamelijke kwetsuren. Dat is ook weleens anders. Op de redactie krijgen we geregeld meldingen van mensen die zijn gevallen als gevolg van slecht onderhouden voetpaden of uitstekende stoeptegels, die omhoog gedrukt zijn door boomwortels. Duizenden mensen belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp door een eenzijdig verkeersongeluk, zoals dat heet. De gevolgen kunnen ernstig zijn. Het is belangrijk dat u zo’n slecht onderhouden deel van de openbare weg bij de gemeente meldt, want pas dan kunnen ze er snel iets aan doen. En alleen dan kunt u de gemeente eventueel aansprakelijk stellen. In april besteden we in de tv-uitzending van Meldpunt aandacht aan dit onderwerp.

Heeft u zelf ook meegemaakt dat u viel als gevolg van slecht wegdek of scheve stoeptegels? Wij horen het graag via meldpunt@omroepmax.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren