Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Eén jaar corona

Wie had dat in maart 2020 gedacht, dat we nu nog volop in strijd zouden zijn met het virus. Mijn hart breekt als ik de ondernemers in ons land hoor en zie.

Deze mensen moeten nog meer ondersteund worden. Gelukkig worden steeds meer ouderen gevaccineerd en zien we onder de mensen die al geprikt zijn de eerste positieve effecten. Hopelijk kunnen we binnenkort weer meer dan één bezoeker per dag ontvangen, want die maatregel raakt vereenzamende ouderen het hardst. Wat mij betreft gaat er nu te veel aandacht uit naar de ‘zielige’ jongeren. Ze zullen het best zwaar hebben, maar ik hoor niemand meer over de ouderen.

Jongeren kunnen elkaar toch wel voor negenen opzoeken. Ouderen zitten vaak heel de dag alleen thuis. Waarom worden er voor jongeren geen ‘schoolplein-meetings’ op anderhalve meter georganiseerd, zodat ze elkaar toch kunnen ontmoeten? Dokter Marcel Levi is mijn held. In ‘Op1’ schoffelde hij de onwaarheden van meneer Teulings van Herstel-NL, zoals dat er geen oversterfte is, scherp onderuit.

Het idee van een tweedeling van de samenleving, waarbij ruim vier miljoen kwetsbaren zouden worden ‘opgehokt’, is gelukkig in de kiem gesmoord. En mevrouw Baarsma die in elke talkshow dit onzalige plan verdedigde, is in geen velden of wegen meer te bekennen…

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren