Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Arm en rijk

Er is veel stille armoede in ons land, ook onder ouderen die rond moeten zien te komen van een klein pensioentje. En de coronacrisis vergroot alleen maar de verschillen tussen arm en rijk.

Dat werd vorige week pijnlijk geïllustreerd door twee nieuwsberichten in een en dezelfde journaaluitzending. Just Eat Takeaway, het Nederlandse bedrijf achter de maaltijdleverancier Thuisbezorgd, boekte over coronajaar 2020 een recordomzet van 2,4 miljard euro.

Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat afhankelijk is van de voedselbank met 7,2 procent tot 160.500. Door de coronacrisis raken meer mensen werkloos, wat mogelijk voor een stuwmeer aan nieuwe klanten zorgt. De vrijwilligersorganisatie houdt zelfs rekening met een toename van 50 procent! En dan sloegen burgemeesters ook nog eens alarm over de ruim één miljoen inwoners van probleemwijken.

De coronacrisis is daar extra hard aangekomen. De problemen stapelen zich er op: de werkloosheid stijgt, de overlast neemt schrikbarend toe en het onderwijsniveau daalt. Een verontrustende ontwikkeling die me zorgen baart. Ik roep het nieuwe kabinet dan ook op om meer aandacht te schenken aan de meest kwetsbaren in onze samenleving.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren