Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE BRITSE KORTHAAR KITTEN VAN LESLEY: ‘Ik kan haar nu al niet meer missen’

Dolblij is Lesley Verhallen (61) uit Haarlem met haar Britse korthaar kitten Fientje. “Dit is onze derde kat alweer, we kunnen echt niet zonder.

Nu Fientje erbij is, is het in huis extra gezellig. Ze is heel speels en een beetje stout, dat nog wel. Zo moet ze nog leren dat de pannenkoeken op het bord van mijn man van hem zijn en niet van haar, haha! Want laatst was mijn man even van tafel gegaan en toen hij terugkwam was zijn pannenkoek weg en keek Fientje hem heel olijk aan met een blik van: ‘wat van jou is, is van mij en wat van mij is, is van jou, ja toch?’ En als ze je dan zo guitig aankijkt, kan je niet meer boos op haar worden. Ik niet in elk geval.”

Maar soms gaat Fientje wat Lesley betreft iets te ver… “We hebben een plantenspuit met water klaarstaan om haar af te schrikken voor als ze weer van plan is om de gordijnen in te klimmen. Dat is het enige waar ik niet zo blij mee ben, want die gordijnen moeten nog langer mee. Gelukkig heeft ze ergens al door dat ze zich daar niet populair mee maakt en ze dat dus beter niet kan doen.”

En wat zijn eigenlijk Fientjes favoriete hapjes? “Nou, bijna alles eigenlijk! Niet alleen pannenkoeken, maar ook broccoli, aardappel en zelfs ui! Laatst viel er in de keuken tijdens het koken een stukje ui op de grond. Nou, Fientje was er als de kippen bij en had het al opgegeten voordat ik er erg in had. Zoiets had ik met onze eerdere katten nooit meegemaakt. Hoe dan ook, Fientje is pas vier weken bij ons en ik zou me nu al niet meer voor kunnen stellen ooit zonder haar te moeten zijn.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren