Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE WAAKHOND VAN HENK ‘Ze zat vastgebonden aan een boom’

Ik heb haar gevonden via Facebook”, vertelt Henk Vrij (57) uit Hilversum over Nikky (11 maanden). “Dit type hond wordt in Spanje in de bergen als waakhond gebruikt om de schapen en de koeien bij elkaar te houden.

Ze is met haar moeder en vijf andere pups vastgebonden aan een boom gevonden, ergens in Spanje. En er werden op internet baasjes voor gezocht. Ze had zo’n mooie tekening in haar gezicht, daar viel ik voor. Een goeie keuze, want we hebben het fantastisch samen. Het is zo’n lieverd en goedzak. En wat ik heel bijzonder vind: ze houdt net als ik van klassieke muziek.

Dat komt denk ik door de hoge tonen van de violen.” Henk vervolgt: “Ik zit wel met haar op hondentraining om het al te speelse af te leren als er andere mensen bij zijn. Ze wordt dan gauw zo enthousiast, dat ze tegen die mensen op gaat springen. Dat is goed bedoeld hoor van haar, alleen schrikken mensen en helemaal kinderen daarvan.

Maar ik heb op de training al begrepen dat Nikky een goeie leerling is. Ze heeft snel door wat wel en niet kan, al is ze snel afgeleid. Maar dat komt wel goed. Ik kijk ernaar uit om straks samen met haar op vakantie te kunnen. Want ik vind dat als je een hond hebt, je die dan niet naar een kennel brengt. Vroeger vloog ik naar Griekenland voor vakantie, maar nu met Nikky zal het een autovakantie naar de camping in Frankrijk of Spanje worden. Ik heb er nu al zin in!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren