Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Verrassingen in het Nieuwe Land

Bij de Noordoostpolder en Flevoland denken de meeste mensen meteen aan eindeloze landbouwpercelen, hier en daar onderbroken door een monotone nieuwbouwstad. Niets is minder waar.

Wie dit Nieuwe Land zelf wil ontdekken, maakt nu de lange afstandwandeling van in totaal 217 kilometer over het vernieuwde Pionierspad; elf etappes tussen Steenwijk en Muiden. De route gaat langs Unesco-Werelderfgoed Schokland, het verrassende Waterloopbos, de Oostvaardersplassen en via het Horsterwold en de stadsbossen van Almere naar het Gooimeer.

Nog geen halve eeuw geleden werd de zeebodem hier drooggelegd. Nu biedt het gebied een zeer gevarieerde aanblik van volgroeide nieuwe natuur. De route volgt vooral onverharde paadjes, akkerranden, slootkanten en grasdijken. Het Pionierspad, met kaarten en routebeschrijvingen,is genomineerd voor ‘route van het jaar’. fietsenwandelbeurs.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren