Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Koos kon alles met z’n handen

Joke van der Boom uit Tilburg brengt de verzameling van haar overleden man Koos onder de aandacht. Hij was vanaf zijn veertiende loodgieter en ging op zijn 59ste in de vut.

Zijn weduwe vertelt: “Hij knutselde graag en na zijn vervroegde pensioen werden in een piepklein schuurtje een werkbank, een draaibank en andere spullen geïnstalleerd. Als een ware pietje precies begon hij te knutselen. Koos maakte vanaf tekeningen de mooiste miniaturen.

Zoals een prachtige brandweerauto die ik aan het Brandweermuseum in Hellevoetsluis heb geschonken. Hij heeft daar een prachtige plek en als ik dat zie, ben ik beretrots op mijn Koos.” Hij maakte alles van afvalhout. Zelfs oude houten kledinghangers werden bewaard. “Koos was van 1931 en heeft de armoede in de crisistijd nog meegemaakt. Hij gooide geen houtje weg en zo maakte hij koetsen, een ijscokar, hooiwagen, melkkar, kleine siervoorwerpen, noem maar op. Mijn kinderen en kleinkinderen hebben natuurlijk belangstelling voor enkele stukken, maar misschien zijn er musea die graag een werkstuk van Koos willen ontvangen.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren