Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Een huis vol Maassluis

Piet Damsteeg (71) kreeg verkering met een Maassluizer en kwam vijftig jaar geleden in dit prachtige stadje te wonen.

Hij begon met het verzamelen van ansichtkaarten van Maassluis en nadat hij meer dan duizend verschillende had, besloot hij alles over deze stad te verzamelen.

Van A (asbakken) tot Z (zilveren lepeltjes) en alles wat daartussen zit, zoals 500 boeken, straatnaambordjes van vroeger en heel veel reclamemateriaal, kranten en tijdschriften. Waaronder een oude ‘Panorama’ van 1924 met een verslag van het bezoek van koningin Wilhelmina aan de stad. Piet: “Ik kom vaak op rommelmarkten en in kringloopwinkels, en speur op internet. Ik ontdek steeds weer nieuwe objecten.

In huis heb ik onvoldoende ruimte en zijn heel wat voorwerpen in kratjes verpakt. Er staan voorwerpen van mij in een vitrine op het stadhuis en in de bibliotheek. Na mijn dood gaat alles naar de Historische Vereniging, want ik kan het onze drie dochters niet aandoen zich over mijn verzameling te laten ontfermen.”

Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren