Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Let op elkaar

Wat hebben veel kinderen en volwassenen een plezier beleefd aan de winterse omstandigheden die ons land omtoverden in een witte wereld!

Hopelijk heeft u er ook van kunnen genieten, al was het maar vanachter het vensterglas. Waardering voor de mensen op de strooiwagens die de wegen weer snel begaanbaar maakten.

Want ondanks de lockdown moesten toch nogal wat mensen de weg op voor werk en zorg voor anderen. Een dik pak sneeuw, ijzige kou en gladheid vormen voor menigeen best een risico.

Als je wat slechter ter been bent en toch de deur uit moet om je boodschappen te halen, kan dat knap lastig zijn met dit soort extreme weersomstandigheden. Sociaal isolement ligt dan op de loer – ook al vanwege de beperkingen die de coronamaatregelen opleggen. Daarom besteedden we vorige week in het ‘MAX Ouderenjournaal’ aandacht aan de oproep van het Rode Kruis om bij oudere en kwetsbare mensen in de buurt een oogje in het zeil te houden en hulp aan te bieden als dat nodig is. Let een beetje op elkaar.

Wie daaraan behoefte heeft, kan bellen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455888) voor een luisterend oor en tips om de sleur te doorbreken. Eén goede tip geef ik hier graag door: probeer eens een dag lang niet over corona te praten (of eraan te denken). Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en help de kwetsbaren!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren