Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Unieke circuswagens

mee WIN! heel uniek. De gepensioneerde muzikant van de Koninklijke Militaire Kapel heeft de afgelopen dertig jaar meer dan honderd circuswagens gemaakt.

Niet van een bouwpakket, die zijn er niet, maar gewoon van foto’s uit circusboeken. “Als kind ging ik met mijn vader al mee naar circus Krone op het Haagse Malieveld.

Daar is mijn liefde voor het circus ontstaan. Zo’n grote tent, de auto’s die in colonne komen aanrijden, het opzetten van de grote tent, de wilde dieren.” Veel van de circussen die Ton heeft gemaakt, zijn helaas ten prooi gevallen aan de nieuwe tijd waar het ouderwetse circus geen prominente plaats meer inneemt. “Heel wat circussen die ik heb uitgebeeld zijn verdwenen: Toni Boltini, Herman Renz, Sarrasani.” Van circus Krone uit München heeft hij liefst 27 wagens. Toch zijn de circussen die nog bestaan helemaal niet van zijn unieke hobby en verzameling op de hoogte. “Ach, ik ben een bescheiden mens.” Wilt u ook met uw verzameling in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren