Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: De veerkracht van De Peel

Het grotendeels afgegraven hoogveengebied De Peel, op de grens van de provincies Noord- Brabant en Limburg, laat zich niet zomaar in één dag bekijken.

De streek leent zich bij uitstek voor een meerdaags verblijf en daar spelen de toeristische organisaties met hun arrangementen ook op in. Vier nieuwe VVV-wandelroutes, van elk nog geen dertig kilometer rond Asten, zijn nu zelfs genomineerd voor een landelijke prijs.

Onderscheidend zijn de tochten door het gegeven dat ze elke dag een ander landschap laten zien: moerassen, heide, bossen, struwelen en naast waterplassen, de veenbanen die herinneren aan de turfwinning. Met verstilde routes dwars door de natuur – over zand, dijkjes en vlonderpaden. Een grote brand vorig voorjaar bracht het gebied vervelend in het nieuws, maar door de veerkracht van de natuur zal De Peel zich snel herstellen.

fietsenwandelbeurs.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren