Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Licht in de duisternis

Ondanks de coronamaatregelen gaat de hulp aan ouderen in het buitenland altijd door. Ook in Litouwen, waar Wim Brauns de helpende hand biedt aan tientallen ouderen, door hout en voedselpakketten rond te brengen. En onlangs regelde hij ook elektriciteit voor Juzef en Maria, met daarbij een bijzonder cadeau.

Het is 15 december als Wim een mailtje stuurt met de laatste update rondom de coronamaatregelen. “Alles gaat op slot.” Het vriest en er ligt een laagje sneeuw. Wim is dan net bezig met voedselpakketten rondbrengen én om elektriciteit te installeren bij een aantal ouderen. Zoals bij Juzef. “Na jaren heeft hij elektriciteit. Al vanaf halfvijf zat hij in het donker, het is nu eindelijk gelukt om een elektriciteitskabel door te trekken naar zijn huisje. Eindelijk licht in de duisternis! Wat een voldoening”, aldus Wim. Wim heeft ook een tv meegenomen en deze geïnstalleerd. Juzef woont met zijn zus die voor hem zorgt. Ook Maria kijkt vol verbazing naar de beeldbuis. Het is onmogelijk voor de ouderen om zelf een boodschap te halen. In de meeste gevallen hebben de ouderen te weinig geld voor hout en voedsel. Maar dankzij donaties van MAX Maakt Mogelijk kan Wim voedselpakketten en hout rondbrengen. “Er is geen virus dat mij tegenhoudt. Ik laat de ouderen hier niet in de kou staan.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren