Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Pareltjes

Heeft u het al gezien, ons nieuwe programma ‘Noord-Zuid- Oost-West’? Sinds 4 januari zenden we het iedere werkdag om 18.20 uur uit op NPO 2.

Het toont het mooiste van de regionale omroepen: documentaires, achtergrondprogramma’s en persoonlijke verhalen. Er worden zo veel prachtige programma’s gemaakt in de regio, dat het zonde is dat ze alleen maar te zien zijn in bijvoorbeeld Gelderland, Zeeland, Groningen of Friesland.

Daar worden ze weliswaar ook voor gemaakt, maar ze verdienen een breder publiek. Want er zitten echt pareltjes tussen. Zoals ‘Verboden toegang’ van RTV Drenthe over gebieden waar je niet mag komen. Of ‘Roots’ waarin Leonie ter Braak mensen meeneemt naar de buurt waar ze zijn opgegroeid.

We zijn begonnen met een serie van Omroep Brabant waarin Merlijn Passier te voet langs de grens tussen Brabant en België trekt, op zoek naar verschillen en overeenkomsten, en verrassende ontmoetingen heeft. In januari zijn verder producties te zien van Omroep Gelderland, RTV Utrecht, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, RTV Oost en L1. We putten niet alleen uit bestaand materiaal, er worden ook wel nieuwe producties gemaakt. Bijvoorbeeld over Hotel Belvédère in Schoonhoven, een zestigjarig familiebedrijf dat moest worden verkocht. We zien de emotionele laatste dagen voordat het uit handen wordt gegeven. Van harte aanbevolen!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren