Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik zie op tegen de feestdagen

Als ik mensen hoor klagen dat ze met de Kerst maar zo weinig mensen kunnen ontvangen, denk ik: ik wou dat ik zo veel mensen kende… Ik heb geen vrienden en de weinige familie die ik heb, woont ver weg. Ik zou ze kunnen bellen, maar ik wil me niet opdringen; ze zijn al zo druk met hun eigen leven. De buren zitten er ook niet op te wachten dat ik bij ze aanbel voor een kopje ko e en hun uitnodigen, daar zie ik tegenop. Toen mijn vrouw nog leefde, ontmoetten we meer mensen. Zij maakte nog weleens een praatje op straat of in de winkel, maar zo zit ik niet in elkaar. Het wordt weer een eenzame Kerst, vrees ik.
Rien

 

Och lieve Rien, wat een verdrietige brief. U bent er zo van overtuigd dat niemand op u zit te wachten, dat bij welk advies ik u ook geef, de drempel om actie te ondernemen toch te hoog is. Daarom kruip ik even in uw hart… waar uw vrouw zit. Geloof me, zij wil niet dat u eenzaam bent.

Ze wil uw hart gevuld zien met gezelligheid en liefde, dat weet u toch ook? Dus wat dacht u ervan om haar dat ‘cadeautje’ te geven? Sommigen vinden het vreemd dat we hardop of in gedachten praten met onze overleden dierbaren.

Ik niet en ik hoop u ook niet. Want dan kunt u ‘samen’ met haar plannen maken hoe en wie u zou kunnen benaderen. Probeer haar hartelijkheid in uw gedachten op te roepen en in uw lijf te voelen. In de hemelse liefde die zij u zal laten ervaren zit het zetje verscholen dat zij u geeft om dan meteen iemand te bellen of te benaderen voor ‘zomaar even’ een praatje.

Zo maakt u contact zonder dat dit vermengd is met een voor de ander eventueel afschrikkende eenzaamheid. Ik weet vrijwel zeker dat de contacten die u met deze intentie aangaat, het begin zullen zijn van het einde van uw eenzaamheid. Wat een mooi kerstcadeau geeft u uw vrouw dan… en uzelf!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren