Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Ver kijken rond Nijmegen

Nu de mogelijkheden voor een reis over de grens onzeker zijn, helpt MAX Magazine u op weg door op deze plek aandacht te besteden aan boekjes met nieuwe wandelingen in Nederland en België.

De weidse, schier eindeloze vergezichten zijn er nog steeds in de omgeving van Nijmegen. Bijna honderd jaar geleden stippelde de ANWB hier juist vanwege die bijzondere doorkijkjes een wandeling uit.

Boswachter Ellen Luijks loopt die oude bondsroutes na en schrijft erover op haar prachtige website wandelboswachterellen.nl. Met het oude traject als uitgangspunt maakte ze van de tocht ‘Nijmegen naar Plasmolen en terug’ een nieuwe routegids, die prompt is genomineerd als ‘mooiste wandelroute van het jaar’.

Met als uitvalsbasis het historische centrum van Nijmegen en meteen buiten de stad het uitzicht over de Waal, gevolgd door een glooiend landschap met onderweg prachtig volgroeide bossen. Rond de Sint-Jansberg zijn er de slingerende beken. Dan langs de Mookerheide en door het Maasdal. De glooiende wijnvelden rond Groesbeek brengen de wandelaars een stukje de grens over naar het Duitse Reichswald.

fietsenwandelbeurs.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren