Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

DE TIP VAN LÉON: Langs de oevers van een regenrivier

Nu de mogelijkheden voor een verre reis over de grens onzeker zijn, helpt MAX Magazine u op weg door op deze plek aandacht te besteden aan wandelingen in de Benelux die genomineerd zijn voor de titel ‘mooiste route van 2020’.

Het langeafstandpad dat dwars door het RivierPark Maasvallei loopt, doet twee landen aan, gaat door twee Limburgen en doorsnijdt elf gemeenten.

De route was een gezamenlijk initiatief van Regionaal Landschap Kempen en Maasland, om zo samen de natuur- en cultuurwaarden in het gebied ecologisch én toeristisch te versterken.Dit jaar werd het traject weer uitgebreid; van 52 km aan de Vlaamse oever tot een vernieuwde lusvormige route van 137 km langs beide oevers van de Grensmaas. Deze zogenoemde regenrivier heeft genoeg ruimte om ’s winters bij zware regenval de neerslag uit de Ardennen te verwerken en mag dan gerust buiten haar oevers treden.

Hierdoor is spontaan een uitgebreid netwerk van rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindplassen, struingebieden en uiterwaarden ontstaan. Een schitterend landschap van 630 hectare dynamische natuur. fietsenwandelbeurs.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren