Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Feest volgens Ed van der Elsken

De omvangrijke artistieke nalatenschap van fotograaf en levenskunstenaar Ed van der Elsken (1925-1990) is vorig jaar door zijn weduwe overgedragen aan het Nederlands Fotomuseum en het Rijksmuseum.

Tussen de meer dan tienduizend foto’s is door de conservatoren het nooit uitgegeven boek ‘Sweet Life’ aangetroffen, met beeldmateriaal geselecteerd rond het thema feest. De vroegste opname is van rond 1950, de laatste zijn uit 1960. Met het werk heeft het Rijksmuseum de tijdelijke tentoonstelling ‘Ed van der Elsken: Crazy World’ ingericht.

De expositie laat ook mooi zien hoe de fotograaf de afdrukken artistiek bewerkte en rangschikte voor het boek, dat er op initiatief van Nederlands Fotomuseum en het Rijksmuseum nu toch nog is gekomen. t/m 10 jan. rijksmuseum.nl 020-6747000

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren