Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De geschiedenis van de auto

Het is ’s werelds grootste privécollectie van automobielen. In het Haagse Louwmans Museum staan ze bij elkaar.

In een monumentaal en indrukwekkend gebouw, speciaal voor dit doel ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves. Inmiddels bestaat de collectie uit ruim 275 klassieke, antieke en ook curieuze voertuigen. Gedateerde modellen, tijdloos design en futuristisch van aard.

Verzameld met als doel om een zo helder en boeiend mogelijk beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. De eerste auto hier in het museum was een twintig jaar oude Dodge, aangeschaft in 1934.

Ook die staat er nog. museumtv.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren