Abonnementen service: 035 - 2019505

Plakkerig rubber schoonmaken doet u zo

Emile Bode geeft iedere week huishoudelijke tips in MAX Magazine. Deze week vertelt hij hoe je plakkerig rubber kunt schoonmaken.

Help, hoe krijg ik rubber schoon?

Mevrouw Van Wallenburg heeft een weegschaal met een handvat van rubber. De weegschaal is nog nooit gebruikt en staat al jaren in een kast. De handvatten plakken en dat voelt erg kleverig aan. Mevrouw krijgt de plakkerigheid niet weg. Het is een bekend probleem en een sopje helpt niet.

Spiritus of W5

Emile Bode: “Ik stel voor om de plakkerigheid eerst met een doekje met spiritus weg te nemen. Dat tast het rubber niet aan. Als dit niet helpt, is er wasbenzine, nagelremover of aceton. Deze producten eerst op een klein plekje uitproberen en kijken of het rubber daardoor niet wordt aangetast. U kunt ook het reinigingsdoekje W5 van de Lidl proberen. Erg voordelig. Werkt dat niet op het rubber, dan kunt u er wel andere dingen mee schoonmaken, zoals het toetsenbord van uw computer.

Dit en meer leest u in MAX Magazine. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? U kunt hier abonnee worden. 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren