Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn man zet nu al het kerstdorp op

Wij houden ervan om met de kerst het huis extra gezellig te maken. Met lichtjes, een stal, natuurlijk een kerstboom en ook een compleet miniatuurkerstdorp. Dat hebben we steeds verder uitgebreid; ieder jaar kopen we er een paar huisjes bij. Nu heeft mijn man deze week alles van zolder gehaald; hij wil het huis nu al in kerstsfeer brengen. Maar mijn hoofd staat daar nog helemaal niet naar.

Corrie

Och, wat is zo’n kerstdorpje toch altijd leuk. Het lijkt wel of wij dat in Nederland steeds meer gaan waarderen. Ik heb zelfs begrepen dat er een tv-programma komt waarin we kerstdorpbouwers gaan volgen. Maar dat terzijde, dat uw man nu al bezig is met die besneeuwde miniatuurwereld vindt u wat te vroeg.

Wat de kalender betreft geef ik u gelijk, maar is er wellicht ook een andere reden voor uw tegenstribbelen? Het is bekend dat de coronamaatregelen voor velen emotionele gevolgen hebben. De ene persoon merkt dat bij zichzelf en weet dat ook te duiden, een ander heeft helemaal niet in de gaten dat er een verandering van stemming bij hem of haar gaande is en weer een ander heeft echt nergens last van.

Dan ga ik nu naar uw man… Bespeurt u veranderingen in zijn humeur? Wellicht wil hij ontsnappen aan de nare werkelijkheid en heerlijk wegdromen tijdens de creatie van het door u beiden in de loop der jaren bij elkaar gespaarde liefl ijke kerstdorp. Ik geef hem dan ook geen ongelijk. Leuk, bij ieder dorp samen bespreken waar en wanneer u iets heeft gekocht, de vorige kerstvieringen in herinnering naar boven halen en zo samen uw geluk benoemen. En natuurlijk nieuwe elementen kopen.

De kerstafdelingen van veel winkels zijn ook al ingericht, zodat grote drukte in een kortere periode wordt voorkomen. Het grootste cadeau dat we elkaar nu kunnen geven – en dat ook al om de kerstgedachte draait – is om elkaar wat emotie betreft nu al in de gaten te houden en soms een compromis te sluiten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren