Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De valleien in Dijleland

De wandelroute Dijleland rond Leuven in België is een prachtig, zeer gevarieerd traject.

Met in totaal zeven dagetappes, dwars door de verrassende valleien van de Dijle en zijrivieren Voer, Laan, IJse en Zenne. Begin- en eindpunten van alle etappes zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer. Officiële uitvalsbasis is het historische centrum van de monumentale universiteitsstad Leuven.

Op de route veel uitbundige natuur, maar daarnaast bezienswaardigheden die refereren aan de rijke geschiedenis van het gebied, zoals Kasteel Arenberg, een antitankgracht uit de Tweede Wereldoorlog en de oude Molen van Rotselaar. Het historisch centrum van Mechelen wordt ook aangedaan. De tocht voert via holle wegen omhoog naar de Kesselberg, met als beloning een prachtig uitzicht over Leuven en omgeving. De route is recent uitgebreid van 167 naar totaal 182 km. In de nieuwe gids zijn ook wandelingen voor twee of vijf dagen beschreven. 

fietsenwandelbeurs.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren