Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: Laat u testen

Tel uw zegeningen’, zo begon ik drie weken geleden op deze plek mijn stukje. Inmiddels zijn de coronamaatregelen helaas weer verder aangescherpt en kunnen we voorlopig heel veel niet meer. Niet naar het buurthuis, het zwembad, musea, bioscopen en theaters. Ook in een clubje wandelen zit er even niet in.

Maar, beste mensen, vergeleken met de landen om ons heen kan er nog steeds heel veel wél. Maak gebruik van die mogelijkheden en sluit uzelf niet op. Tenzij u natuurlijk coronaverschijnselen vertoont; laat u dan zo snel mogelijk testen en wacht niet af in de hoop dat het vanzelf overgaat.

Ik schrok toen ik hoorde dat onderzoek onder het MAX Opinie Panel uitwees dat veel ouderen de gang naar de teststraat mijden. Zij vormen daarmee potentiële besmettingshaarden voor hun omgeving. Bel bij klachten dus 0800-1202 en maak een afspraak. U kunt overal al vrij snel terecht, maar blijf tijdens het wachten op de testuitslag uit de buurt van anderen. Wat niet verboden is: elkaar bellen. Wacht niet af totdat u gebeld wordt, maar zoek zelf contact met familie, vrienden en kennissen. Nog even volhouden. Betere tijden komen eraan!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren