Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De labrador van Pieta: ‘Ze is mijn grote vriendin geworden’

Eigenlijk wilde ik al jaren een hond, maar mijn man was ertegen, want hij houdt niet van geblaf. En dus kwam een hond er niet.

Maar toen mijn beste vriendin tien jaar geleden overleed aan kanker, zei ik tegen mijn man: ‘Ga er maar aan wennen, want ik ga voor een hond!’”, vertelt Pieta Daalder (57) uit Oosterend. “Zo is Nora, nu negenenhalf, als puppy in ons leven gekomen. Ik koos voor een labrador, omdat dat een echte gezinshond is.

En ook omdat ze heel erg lief zijn. Nora helemaal, dat is echt mijn grote vriendin geworden. Je kunt het gemis van je vriendin natuurlijk nooit helemaal vervangen door een hond, maar Nora komt er gevoelsmatig wel bij in de buurt. Want wanneer het maar even kan, gaat ze met me mee, overal naartoe. Ze mag zelfs restaurants in, omdat ze zo lief en rustig is. Dan ligt ze gewoon heel stilletjes onder tafel tot we klaar zijn. En ze wacht geduldig op een lekker hapje, want ze is echt een grote eter, haha! Ze is niet alleen dol op brokjes, maar ook op vis. Sliptong, daar smult ze van! Inmiddels is mijn man trouwens ook hartstikke gek op haar geworden. Blaffen doet Nora vrijwel niet, dus dat zit ook mee. En nu onze twee zoons op zichzelf wonen, is het extra gezellig dat Nora bij ons is.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren