Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Column van Jan: MAX 15 jaar

In 2002 kwam ik op het idee een eigen omroep te beginnen, omdat ik vond dat er te weinig geschikte programma’s waren voor vijftigplussers.

Op televisie ging het alleen om jong, snel en flitsend. Op een zondagmiddag heb ik de Mediawet uitgedraaid. Daarin staat dat iedere burger in Nederland een omroepvereniging kan oprichten. Je hebt 50.000 leden nodig, je moet een beleidsplan schrijven en kunnen aantonen dat je van toegevoegde waarde bent in het bestel.

Mijn vrouw en ik werden de eerste leden en toen hadden we er nog 49.998 te gaan… In februari 2004 voldeed Omroep MAX aan het minimum om toe te treden tot het omroepbestel. En op 3 september 2005 begonnen de eerste uitzendingen op radio en televisie. En kijk eens waar we nu, vijftien jaar later, staan! MAX speelt een toonaangevende rol als het gaat om tv-programma’s voor ouderen, met indrukwekkende kijkcijfers.

Ons radio-aanbod is divers en geliefd. Het internetplatform MAXvandaag.nl heeft een enorm bereik en het in 2013 gelanceerde MAX Magazine is nu al de grootste omroepgids! Ook als belangen­­­­behartiger op maatschappelijk en sociaal gebied betekenen we veel voor de doelgroep met MAX Maakt Mogelijk en de MAX Ombudsman. We zijn veel meer dan een omroep. In dit nummer staan we op diverse plekken stil bij dit mooie jubileum. Eigenlijk staat MAX nooit stil, want we zitten volop plannen voor de toekomst!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren