Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De uil van Mart: ‘Knuffelen is er niet bij’

Ik kan elke vrijgezelle of gescheiden man aanraden om een uil te nemen, want als je met een uil op je handschoen een eindje gaat wandelen, dan krijg je echt veel aandacht van vrouwen die stoppen en een praatje komen maken. Dan hoor ik vaak dat ze de ogen van de uil zo mooi vinden”, zegt valkenier Mart Schrieken (64) uit Den Helder.

“Nou ben ik zelf al jaren gelukkig getrouwd en moet ik er niet aan denken om iets met al die aandacht van vrouwen te doen, maar mocht iemand plannen in die richting hebben, dan kan ik een uiltje dus zeker aanraden”, lacht Mart. Zijn Afrikaanse oehoe Jordan is inmiddels 21 jaar en van kleins af aan al bij Mart in de volière.

“Ze kan met gemak 35 jaar worden en zo te zien voelt ze zich goed bij me, dus ze zal nog wel even blijven. Al blijft het uitkijken met die doorzichtige bushokjes langs de weg, want ook al heeft de uil het imago van een slimmerik, zo’n doorzichtig bushokje zien ze niet altijd op tijd staan. En zou een uil ertegenaan vliegen, dan is het gebeurd… Maar daar gaan we maar niet vanuit, want het gaat tenslotte al 21 jaar goed.” Op de vraag of je als baas een hechte band met een uil kunt opbouwen, antwoordt Mart: “Jordan ziet mij als een soortgenoot, eentje van zijn familie, bij wie ze zich veilig voelt en van wie ze op de handschoen een vers stuk vlees krijgt. Dat schept een band.

Ik heb niet de illusie dat ze mij heel aardig vindt en dat, als ik haar in een weiland loslaat, ze daarom steeds bij me terugkomt. Ook al is een Afrikaanse oehoe officieel geen roofvogel, ze heeft er wel degelijk trekjes van. Dus knuffelen zoals je met een hond of kat zou doen, zit er niet in. Sterker nog, daar zou ik niet aan beginnen!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren