Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

‘Saar heeft de mensen zo veel plezier geschonken’

Naam: Els Roohé
Geboren: in 1949 in Amsterdam
Woonplaats: Rotterdam
Beroep: gymnastieklerares

kheb mijn leven lang honden gehad, maar toen de laatste was overleden, besloot ik dat het voldoende was geweest. Tot Saar mijn levenspad kruiste.

Ze was een zwervertje uit Portugal, waar ze sterk vermagerd om het huis zwierf dat een bridgevriend daar had gehuurd. Hij vermoedde dat ze veel slaag van een man had gehad, omdat ze angstig wegliep als hij haar benaderde.

Toch lukte het hem vriendschap met haar te sluiten. Hij gaf haar dagelijks te eten, haalde tientallen teken uit haar vel en Saar begon er goed uit te zien. Op een dag was ze verdwenen. De eigenaar wilde geen zwerfhonden rond zijn huis en had haar een paar kilometer verderop gedropt. Twee dagen later was ze terug. Omdat zijn vakantie erop zat, heeft de man haar naar een dierenpension gebracht. Daar bleek dat ze zwanger was en vol wormen zat.

Ze spraken af dat de arts haar zou verzorgen tot hij iemand in Nederland had gevonden, die haar wilde hebben. Dat was ik dus. Ik had nog nooit een hond gehad die zo grappig, vrolijk en schrander was als zij. Een feest was het om haar te hebben. De hele buurt raakte verliefd op haar. Je zou kunnen zeggen dat ze streetwise was, zoals ze met mensen en dieren omging. Altijd daagde ze andere honden uit om te spelen, waarbij ze heel snel en wendbaar was. Ik noemde haar daarom ook wel ‘Vlindertje’. Maar na een jaar overleed ze aan kanker. Nog geen drie jaar oud. Ik heb haar laten cremeren; ik zie ons nog staan toen ze opgebaard lag. Een vriendin heeft een schilderij van haar gemaakt, dat me bijzonder dierbaar is. Saar heeft niet lang geleefd, maar de mensen veel plezier geschonken. Het was een groot verlies voor me.
Na haar neem ik zeker geen hond meer.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren