Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Achtergrond: Kleine krijsertjes

In MAX Magazine 34 vertelde hoofdredacteur Peter Contant over zijn toevallige ontmoeting met een man van in de zeventig, die de tuin thuis was ontvlucht. Oorzaak: de voortdurend schreeuwende buurkinderen. “Kleine krijsertjes”, noemde de man ze. De column bracht de pen bij menig MAX-lezer in beweging. Een compilatie van de vele reacties.

Ook ik ontvlucht mijn tuin, doe de deur dicht en probeer afleiding te vinden bij de radio. Knettergek maken ze je. De ouders vinden het heel normaal, dat gekrijs; dat hoort bij hun spel, zeggen ze. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan bij een jeugdvereniging. Daar werd niet gekrijst, maar gewoon met elkaar gepraat. Dat krijg je toch mee in je opvoeding. Krijsen is in mijn ogen dwingen tot aandacht en moet de mond gesnoerd worden. Het heeft niks met leeftijd te maken (de oudjes kunnen er niet tegen), maar met opvoeding.
Henriette van Oosterhout

Wij moesten als kind rekening houden met de buren en dat hebben wij op onze beurt ook onze kinderen geleerd. Dus geen harde muziek, zodat de buren moeten meeluisteren en geen onnodig hard gegil en geschreeuw om niks. En al helemaal geen muziek of tv in de tuin waar de hele buurt van mee moet genieten. Geluidsoverlast is de grootste ergernis en veroorzaker van stress in Nederland. Ik heb een dure noicecancelling-koptelefoon aangeschaft om nog een
beetje rust in de tuin te vinden, maar vind
het eigenlijk de omgekeerde situatie.
Rozemarijke van Erp, Helmond

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren