Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Kruidkoek met kersen

Op de redactie ontvingen we een brief van mevrouw Pool waarin ze vertelt over haar leven en het verdriet dat ze voelt. Bij de brief stuurde ze haar moeders recept voor kruidkoek. Vereerd dat ze het met me deelde, ben ik het gaan maken en heb ik het geproefd. Het recept wat ik nu deel met u, is mijn versie van de kruidkoek van mevrouw Pool. Ik maak een meer smeuïge variant door karnemelk te gebruiken en ook iets meer vocht toe te voegen aan het gehele recept. Om de zomer in de kruidkoek te verwerken, bak ik kersen mee en dat geeft een heerlijk fris resultaat.

Bereiden: Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 30 centimeter in met boter, bekleed de cakevorm met bakpapier en vet het bakpapier ook in. Roer de karnemelk, de keukenstroop en de basterdsuiker door elkaar in een kom. Meng het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en het zout en zeef boven het karnemelkmengsel. Roer door met een spatel en voeg tot slot de cranberries toe. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Ontpit en halveer de kersen. Druk de kersen met de snijkant naar beneden in een lange baan in het beslag. Schuif de cakevorm op het rooster in het midden van de oven en bak in 65 tot 70 minuten gaar of totdat een prikker er droog uitkomt.

Ingrediënten (10 personen): 380 gram karnemelk 30 gram keukenstroop 250 gram donkerbruine basterdsuiker 400 gram zelfrijzend bakmeel 4 theelepels koek- en speculaaskruiden snuf zout 150 gram gedroogde cranberries 200 gram kersen

Stuur uw receptidee in!
Heeft u leuke recepttips die Anouk kunnen inspireren?
Stuur uw suggestie naar redactie@maxmagazine.nl
o.v.v. ‘Recept Anouk’. Als uw receptidee wordt gebruikt, ontvangt u een passende attentie!

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren