Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik durf niet meer in een badpak

Eindelijk durf ik het te zeggen: ik schaam me voor mijn eigen lichaam. Mooi heb ik mezelf eigenlijk nooit gevonden, maar de tand des tijds heeft ook nog eens zijn sporen achtergelaten; ik ben (veel) te zwaar en heb spataderen. Lijnen helpt niet, vaak genoeg geprobeerd. Op de camping loopt iedere vrouw rond in badpak en bikini, maar ik durf dat niet meer.

Margje

Tja, we worden er niet mooier op naarmate we ouder worden – althans, dat is weinigen gegeven – maar we worden wel wijzer en als het goed is mooier van binnen vanwege alle ervaringen die we hebben opgedaan.

De belangrijkste transformatie die we in ons leven kunnen realiseren, is het besef dat het echt niet gaat om het uiterlijk, maar om het innerlijk; dat we van onszelf houden, waardoor we ook met compassie naast anderen kunnen staan. Dat ‘van jezelf houden’ vinden velen een enge zin en laatst werd mij nog gevraagd hoe je dat doet.

Wel, ‘van jezelf houden’ betekent niet dat je jezelf de beste of de mooiste vindt, maar wel dat je weet vanuit ervaring wat voor jou het beste en het fijnste is en dat je dat jezelf ook gunt. Dus stel ik voor: gun uzelf een fijne zomer zonder schaamte en zonder ineens de hele tijd te lijnen. Sla een doek om uw heupen of trek een dunne jurk aan. In ieder geval iets waarin u zich comfortabel voelt en geniet… Want het lijf van toen we jong waren krijgen we toch niet meer.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren