Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Dozen vol zeep

Het verbaasde uw verslaggever dat pas na een kleine twee jaar de eerste MAX-lezer zich meldde met een verzameling hotelzeepjes. Dat is Jannie Velzing uit Schiedam. “Dertig jaar geleden maakten mijn man en ik een rondreis door Indonesië. Toen ben ik de zeepjes gaan verzamelen.

Nee, niet de andere accessoires zoals flesjes. Die gaan vaak lekken of de inhoud verdampt.” Het echtpaar is nu gepensioneerd en heeft altijd veel gereisd. Ze somt op: Sri Lanka, India, Thailand, Australië, Kaapverdië, Fiji, enzovoorts. “Door het coronavirus is onze reis naar Gambia uitgesteld.” Jannie heeft een paar duizend zeepjes en die bewaart ze in diverse dozen. “De zeepjes komen grotendeels uit hotels waar we ooit geslapen hebben. Ik kijk regelmatig naar de collectie en dan mijmer ik weer over al die reizen. Ik hoop dat mijn man en ik nog jaren kunnen verzamelen, want dan reizen we ook vaak.” Ze moppert wel dat hotelketens steeds vaker pompjes gebruiken of zeep van een bepaald merk, zoals Rituals. “Zo wordt het moeilijker de verzameling uit te breiden.”

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren