Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De groentetuin

Door het uitbreken van het corona­virus zijn veel mensen aan het tuinieren gegaan. Vooral het zelf kweken van groenten en kruiden kwam in de belangstelling. Voordeel is dat men lekker bezig is en groente eet waar geen bestrijdingsmiddelen op gespoten zijn. Ik hoop dan ook dat hierdoor de tuinbezitters meer groente en kruiden gaan kweken.

De helft van het jaar zit er weer op en we moeten nu langzamerhand aan de wintergroente gaan denken. In juli is het tijd om de winterprei te planten. Winterprei kan tot april in de grond blijven staan, dus flink wat van planten. Boerenkool is een gemakkelijke groente en doet het altijd, mits men de rupsen regelmatig wegzoekt. Het is verstandig nu een aantal te planten en na enige weken weer een aantal. Deze laatste zijn dan beter tegen de vorst bestand. Voor winterandijvie is het nu nog te vroeg, deze begin september planten. Verder is er nog van alles te zaaien, zoals spinazie, raapstelen, bieten, radijs en dergelijke. Winterpostelein en veldsla kan men beter in september zaaien, hiervan kan dan de hele winter geoogst worden. Zowel voor de siertuin als de groentetuin is het verstandig voor september nog een keer te mesten.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren