Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ik zie zo op tegen dat gymclubje

De gedwongen thuisisolatie van de afgelopen maanden heeft mij geen goed gedaan. Niet alleen is mijn conditie door het vele thuis stilzitten achteruitgegaan, ook mijn zelfvertrouwen lijkt een knak te hebben gekregen. Nadat mijn dochter mij spontaan had opgegeven voor een gymclubje hier in de buurt, werd ik overvallen door twijfels. Ik ken de weg niet in dat gebouw, wat zijn het voor mensen, wat moet ik er doen? Die drempel is als een berg voor me… Trudy

Het is logisch dat uw conditie achteruit is gegaan; dat zal bij velen het geval zijn. Dat uw zelfvertrouwen weggezakt is, is ook logisch.

Het gezegde luidt namelijk niet voor niets: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Wat ik u aanraad, is om de komende drie weken iedere ochtend en iedere avond even een wandelingetje te maken. En als u dan toch aan de wandel bent, kijk dan vooral goed om u heen. Naar de bomen, de vogels, de tuintjes waar u langsloopt…

Kortom, naar al het moois wat u maar kunt ontdekken tijdens uw wandeling. Dan verandert als vanzelf uw angst en onzekerheid in optimisme en zelfvertrouwen. Uw bloed gaat immers weer stromen, u krijgt frisse lucht in de longen en uw gedachten houden zich bezig met mooie, positieve dingen.

Als u uw dochter vertelt over uw wandelplan voor de komende weken en dat u zodoende rustig aan uw fysieke en emotionele kracht weer wil terugkrijgen, dan weet ik zeker dat zij heel gelukkig zal worden van uw voornemen. Mocht u over drie weken nog niet zo krachtig zijn om naar dat gymclubje te gaan, vraag dan uw dochter of zij de eerste keer met u meegaat om ‘het terrein te verkennen’. Want alleen wandelen is natuurlijk helemaal goed, maar samen gymen zorgt er ook voor dat u weer onder de mensen komt en dat is toch ook belangrijk.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren