Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Varkens op een buitenplaats

De prachtige buitenplaats Zuylestein tussen Leersum en Amerongen op de Utrechtse heuvelrug is eigendom van Jemima de Brauwere.

Het is haar ambitie het 400 jaar oude familiebezit met tuinen en huis in renaissancestijl in originele staat te behouden door een eigentijds duurzaam en ecologisch beheer.

Op vrijdag en zondag mag het publiek komen rondkijken in de ommuurde binnentuin. In de oranjerie is het mogelijk een drankje en een hapje te nuttigen. In de landgoedwinkel worden onder meer producten uit de eigen moestuinen en brood van eigen granen verkocht.

Er zijn diverse historische wandelroutes met beschrijving verkrijgbaar. Aan de hand van een gravure van Daniël Stoopendaal uit 1710 wordt informatie gegeven over de rijke geschiedenis van het landgoed, die teruggaat tot de 14de eeuw. Er zijn ook themarondleidingen over de bewoners, de ecologische moestuinen en over het landgoedbeheer. In het bos kunnen bezoekers de varkens tegenkomen, die hier worden ingezet om op een milieuvriendelijke wijze al etend ongewenste onderbegroeiing te verwijderen.

  landgoed-zuylestein.nl
06-37417241

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren