Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Naar Groningen

Het moet in 1995 zijn geweest. Met de trein naar Groningen om daar tegenover het historische station het nieuwe  Groninger Museum te gaan bekijken.

Een spraakmakend gebouw als bezienswaardigheid, een kunstwerk op zich. Nu alweer 25 jaar later is er een speciale jubileumtentoonstelling ingericht door Alessandro Mendini, de Italiaanse architect/kunstenaar die het ontwerp destijds maakte.

Kort voor zijn overlijden – eerder dit jaar – selecteerde de grand old man van het Italiaanse design niet alleen tientallen van zijn eigen revolutionaire ontwerpen, maar ook werk van vele andere kunstenaars. Als geen ander huldigde Mendini het principe van samenwerking tussen creatieve geesten en zag hij het belang van de fantasie, aldus het museum. Zijn werk is altijd kleurrijk en visueel overweldigend. Een mix van beeldende kunst, design en architectuur. Een treinreis waard.

  t/m 30 aug.
  groningermuseum.nl
050-3666555

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren