Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Roemeense bastaard van Koert-Jan: ‘Fijn dat we zo’n kansarm hondje geluk kunnen geven’

Ze lijkt op een jack russell en daar zal zeker wat van in één van haar voorvaderen zitten, maar in feite is Nonna (3) gewoon een bastaardje. En een hele lieve”, vertelt acteur en ‘RTL House Vision’-presentator Koert-Jan de Bruijn (43) uit Nieuwendam. “Mijn vriendin en ik hebben bewust gekozen voor een hondje uit het asiel en deze komt zelfs helemaal uit Roemenië.

Als pup is ze overgebracht naar Nederland en we konden haar in een huis vol honden ophalen. In het begin wisten we gezien haar verleden niet zeker of ze een blijvertje zou zijn, dus vertelden we onze twee dochters eerst maar dat we een ‘logeerhondje’ hadden. Maar na een paar dagen bleek al dat Nonna echt zou blijven. Ze is inmiddels een vertrouwd lid van ons gezin geworden.

We krijgen elke ochtend allemaal ieder afzonderlijk een goedemorgenknuffel van haar. Dan dribbelt ze heel vrolijk van de ene naar de andere kamer. Haar lievelingshapje is tonijn. Daar houdt mijn vriendin ook van, dus als ze een blikje opent, kijkt Nonna haar heel verleidelijk aan…” De acteur en presentator ziet voor Nonna vooralsnog geen carrière als tv-hond. “Daar is ze te speels voor.

Ik zie haar niet tien keer dezelfde opdracht uitvoeren totdat het goed op camera staat, haha. Ach, we zijn gewoon blij dat we een lief kansarm hondje zo’n gelukkig leven kunnen geven, dat is veel belangrijker.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren